Ritjes de hostelería: Kies Straw by Straw en bespaar tot 32% op stevige rietjes

Rieten rietjes de papieren rietjes? Tarwe rietjes de bioplástico PLA rietjes? Of toch maar bamboe rietjes?
Straw by Straw - sobre nosotros

Houtvezel rietjes: een eco-vriendelijk alternativatief voor plastic

Ze zijn goed in opkomst: ¡de bioplastic rietjes gemaakt van houtvezels en PHBV! Ben je op zoek naar een una buena alternativa para rietjes de plástico y heb je de houtvezel rietjes vast ook al voorbij zien komen. Wij krijgen weleens de vraag hoe ecologisch verantwoord houtvezel rietjes zijn y wat wij daarvan vinden. Daarom bespreken we in dit artikel het verschil tussen houtvezelrietjes van bioplastic y milieuvriendelijke rietjes van riet!

Alle informatie en FAQ's over rieten rietjes vind je overigens hier.

Nu de veelgestelde vragen over houtvezel rietjes:

Houtvezel rietjes worden gemaakt van houtvezels met de bindmiddel: PHBV. ¿Qué es PHBV?

PHBV staat voor Polyhydroxybutyraat-valeraat en is een bioplastic dat wordt gemaakt van bacteriën. Es una especie de material biológico que se produce a partir de un proceso de fermentación con un proceso de fermentación similar al de la tierra, que es la fermentación de plantas que se alimentan de bacterias. Dit wordt gemaakt uit organische afvalstromen zoals industrieel afvalwater en voedselresten. PHBV wordt steeds vaker gebruikt als een duurzaam alternatief voor traditionele plastics en kan worden ingezet voor verschillende toepassingen, waaronder het maken van rietjes, borden en bestek.

 

¿Zijn houtvezel rietjes biologisch afbreekbaar?

Houtvezel rietjes zijn gemaakt van houtvezels, om deze vezels te kunnen vormen tot een rietje is er een bindingsmiddel nodig, dat is in dit geval PHBV en kan ook worden gemengd met zetmeel en celulosa. Er zijn heel veel soorten PHBV, ze zijn niet allemaal biologisch afbreekbaar. De meeste soorten PHBV zijn wel biologisch afbreekbaar, maar de tijd waarin PHBV biologisch afbreekt verschilt per soort es ook afhankelijk waar het mee gemengd is. Puur PHBV kan bijvoorbeeld in 60 dagen biologisch afbreken maar er zijn ook soorten die 90 - 120 dagen nodig hebben om af te breken. Es de PHBV gemengd met celulosa de zetmeel dan wordt dit al wat lastiger.

Houtvezelrietjes conoció a PHBV zijn dus gewoon rietjes van bioplastic. Zijn houtvezel rietjes wel toegestaan ​​in de EU ivm de SUP wegeving?

Wegwerp rietjes van bioplastic zijn niet toegestaan ​​onder de SUP regels. Sobre el material PHA / PHBV zegt de Europese Commissie het volgende:

"Daarom Worden Polymeren die het resultanteat zijn van biosynthese via door de mens in gang gezette kweek- en fermentatieprocessen in industriële omgevingen, zoals polyhydroxyalkanoaten (PHA), niet beschouwd als natuurlijke Polymeren omdat zij niet het resultanteat zijn van een Polymerisatieproces dat in de natuur heeft plaatsgevonden.Indien een polymeer wordt verkregen door middel van een industrieel proces en hetzelfde type polymeer ook in de natuur voorkomt, wordt het vervaardigde polymeer doorgaans niet als een natuurlijk polymeer beschouwd."

Er zijn een heleboel ontwikkelingen op het gebied van bioplastic, composteerbare plastic y biobased plastic. Daarom komt er een revisie op deze regels vanaf 2027, Wanneer meer bekend is over the impact van deze materialen op het milieu.

Bekijk hier de volledige regels.

 

¿Worden houtvezel rietjes aanbevolen door milieubeschermers?

Rietjes van houtvezels of bamboevezels worden gemengd met bioplastic zoals PHA, PHBV en lignine. Ze zijn al wat duurzamer dan traditionalele plastic. Er zijn veel soorten PHBV en bioplastic waarvan we de gevolgen voor het milieu nu nog niet kennen. Milieubeschermers raden houtvezel rietjes niet per se aan, omdat dit bioplastic is. Bovendien zijn rietjes met bioplastic ook verboden volgens de SUP regels.

 

¿War kan ik duurzaam verantwoorde rietjes dan kopen?

¡Probeer onze rietjes van stro en van riet! ¡Dit zijn letterlijk gewoon plantenstengels waar je uit kan beben! We hebben de rietjes in meerdere bedsnedes, y elk rietje heeft een natuurlijke kleur! ¡Bekijk hier het surtido y bestel jouw set rietjes!

Bekijk hier duurzame rietjes voor horeca

Straw by Straw rietjes zijn duurzaam, de rieten rietjes zijn stevig én we bieden de scherpste prijzen

Bekijk horeca rietjes