Geen plastic rietjes, maar rietjes van stro y rietjes van riet!

Rietjes biologisch afbreekbaar: waar te koop voor mijn restaurant?

Biologisch afbreekbare rietjes voor de horeca.

Als horeca eigenaar gebruik je vast al duurzame rietjes want plastic rietjes zijn niet meer toegestaan. Waar kun je duurzame rietjes het beste kopen y wat voor aanbod is er allemaal? En dit artikel duiken we er wat dieper in.

Waar kan ik biologisch afbreekbare rietjes kopen?

Biologisch afbreekbare rietjes zijn razend populair geworden vanwege de impact op het milieu en de Europese SUP wegeving. Gelukkig zijn ze tegenwoordig bij verschillende groothandels te koop. Als je op zoek bent naar deze duurzame rietjes, dan zijn er verschillende opties beschikbaar. Je kunt ze direct bij palancanciers afnemen maar nog makkelijker is misschien wel om deze duurzame rietjes af te nemen bij horeca groothandels zoals HANOS, Bidfood, Makro en Sligro. Maar ook gespecialiseerde bedrijven zoals Biofutura y Scanwic hebben een breed aanbod in duurzame rietjes. Deze bedrijven hebben een ruim assortiment aan duurzame wegwerp producten, waaronder biologisch afbreekbare rietjes gemaakt van materialen zoals papier, tarwe, maïs of bamboe. Als restaurant eigenaar, horeca ondernemer of F&B manager heb je tegenwoordig een heleboel opties!

furgoneta de rietjes Straw by Straw kun je vinden bij HANOS, Bidfood, Sligro y Scanwic. Bekijk hier de verkooppunten.

 

¿Qué es zijn de voordelen van deze groothandels? Een groot voordeel van rietjes bestellen bij de groothandel es ese je geen aparte palancancier in je administratie systeem hoeft aan te maken. Rietjes bestel je makkelijk mee bij meerdere groothandels zoals deze:

HANO: HANOS fue dé eerste groothandel die voor Straw by Straw koos! Hier kun je terecht voor speciale artikelen, zij staan ​​bekend als innovatieve groothandel met mooie kwaliteitsproducten. HANOS biedt verschillende soorten biologisch afbreekbare rietjes aan, waaronder ook onze rietjes van stro in 3 maten!

Pujar comida: Bidfood es een groothandel waar je gemakkelijk online kunt bestellen via hun webshop. Ook zij hebben een vernieuwend aanbod aan producten en richten zich ook veel op duurzaamheid. Bij Bidfood vind je zowel rietjes van stro als rietjes van riet! Bekijk hier de artikelnummers.

Sligro: Sligro es de grootste speler als het gaat om horeca groothandels. Ze hebben meer dan 50 filialen in Nederland y zijn onlangs ook gestastart in België na overname van Metro (ook wel bekend van Makro). Je kunt hier terecht voor veel food y non-food artikelen voor jouw horecazaak. Bij Sligro vind je onze volledige collectie rietjes van riet! Haga clic aquí para ver los números de artículo.

biofutura: Biofutura es un bedrijf dat zich richt op duurzame verpakkingen en desechables. Zij hebben een heel ecologisch imago en hebben een heel groot surtido biologisch afbreekbare desechables. Biofutura maakt gebruik van veel materialen zoals paper, PLA (een biologisch afbreekbaar plastic) en suikerriet. Ook zij hebben onze rieten rietjes, maar dan in de smoothies- en la variante de batido.

Makro: Makro es een groothandel die zich richt op bedrijven en particulieren en biedt een breed scala aan biologisch afbreekbare rietjes aan. Zij hebben helaas geen rietjes van Straw by Straw en het surtido. Wil je toch wel vergelijkbare rietjes van Makro? Bekijk hier dan onze collectie van rieten rietjes die composteerbaar en biologisch afbreekbaar zijn!

Escanear: Scanwic moet je kennen als je ook ijskoffie en smoothies verkoopt! Zij zijn gespecialiseerd en batidos, sappen y koffie. Bestel je daar je ingrediënten? Dan is het makkelijk om een ​​pakje rietjes mee te bestellen!

Kortom, er zijn zeker opties om biologisch afbreekbare rietjes te bestellen voor jouw horeca zaak!

 

Wat betekent biologisch afbreekbaar?

Er is vaak verwarring tussen de termen "biobased" en "biodegradable". Biobased verwijst naar producten die zijn gemaakt van hernieuwbare natuurlijke materialen, zoals planten of dieren. Deze materialen kunnen worden gebruikt om producten te maken zoals paper, textiel en zelfs bioplastics. Material de base biológicaen zijn niet per se biologisch afbreekbaar.

Biodegradable = biologisch afbreekbaar betekent dat een product kan worden afgebroken door biologische processen, zoals micro-organismen, tot onschadelijke componenten in de natuurlijke omgeving. La biodegradación es afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omgevingstemperatuur, vochtigheid y andere omgevingsomstandigheden. De onschadelijkheid van componenten staat nog ter Discussionie. Uiteindelijk gaat het erom dat we zwerfafval tegengaan en áls er wat achterblijft in de natuur moet dit natuurlijk zo min mogelijk effect hebben. Daarom es het vaak de vraag hoe goed of hoe slecht de impact kan zijn van PLA, PHBV, PHA, gefermenteerde bacteriën en andere biologisch afbreekbare materialen.

Biobased y biodegradables zijn dus twee verschillende concepten. Un producto kan biobased zijn zonder biologisch afbreekbaar te zijn, y un producto kan biologisch afbreekbaar zijn zonder biobased te zijn. Het is belangrijk om deze verschillen te begrijpen bij het kiezen van milieuvriendelijke wegwerpproducten.

Bekijk hier de verkooppunten van Straw by Straw rietjes.

¿Qué es het verschil tussen biologisch afbreekbare en plastic rietjes?

 

Biologisch afbreekbare rietjes zijn gemaakt van materialen zoals riet, stro, paper of maïszetmeel en zijn ontworpen om af te breken waneer ze worden weggegooid. Het verschil tussen bamboe rietjes, rieten rietjes, stro rietjes vs. papieren rietjes of zetmeel rietjes, is dat deze rietjes volledig natuurlijk zijn, ze zijn namelijk gemaakt van plantenstengels en hoeven niet nog eens geproduceerd te worden.

Ouderwetse plastic rietjes zijn daarentegen gemaakt van plastic, wat betekent dat ze niet biologisch afbreekbaar zijn en een negatief effect hebben op het milieu. Plastic wordt gemaakt van ruwe aardolie, deze aardolie wordt uit de grond gehaald waardoor plastic dus niet alleen als zwerfafval een probleem is. Het is zonde om aardolie uit de bodem van de aarde te pompen voor producten van eenmalig gebruik! En daarom is het beter om te kijken naar andere materialen.

Wanneer plastic rietjes in het milieu terechtkomen, kunnen ze jarenlang blijven bestaan ​​en bijdragen aan de vervuiling van onze oceanen en systemen. Biologisch afbreekbare rietjes zijn daarentegen ontworpen om af te breken wanneer ze worden weggegooid.

Door te kiezen voor biologisch afbreekbare rietjes, draag je dus bij aan het verminderen van plastic afval y het beschermen van onze planet.

Bekijk hier bijvoorbeeld onze collectie van stro rietjes

Wat zijn de milieuvriendelijke voordelen van biologisch afbreekbare rietjes?

 Biologisch afbreekbare rietjes zijn een uitstekende optie voor mensen die om het milieu geven. Ook voor bedrijven is het een mooie oplossing om jouw steentje bij te dragen aan duurzaamheid! Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van bijvoorbeeld onze rietjes van stro en van riet, waaronder:

1. Ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen (namelijk letterlijk plantenstengels!) - Biologisch afbreekbare rietjes worden gemaakt van materialen zoals papier, PLA de lignina. Deze materialen zijn volledig natuurlijk en kunnen worden afgebroken door micro-organismen in de natuur. De vraag es alleen hoe lang dit proces duurt y wat voor gevaar dit biedt wanneer de materialen bijvoorbeeld 3 maanden in de natuur blijven. Onze natuurlijke rietjes van stro en van riet daarentegen zijn gemaakt van plantenstengels en groeien ook zo in de natuur. We zeggen ook wel: geproduceerd door de natuur! Omdat onze rietjes gewoon plantenstengels zijn waar geen stoffen aan worden toegevoegd, zijn onze Straw by Straw rietjes ook niet gevaarlijk voor de grond of ocean. Wat gebeurt er als een plantenstengels in de natuur terechtkom? .... ¡Justo!

2. Duurzame rietjes van stro of riet verminderen de afvalberg - Plastic rietjes zijn niet afbreekbaar en kunnen honderden jaren meegaan voordat ze uiteindelijk afbreken. Biologisch afbreekbare rietjes zijn echter ontworpen om snel af te breken, waardoor de hoeveelheid afval die wordt geproduceerd wordt verminderd. Let op dat bioplastic nog steeds plastic is en dit niet perse de afvalberg verminderd.

3. Ze zijn veilig voor dieren - Plastic rietjes kunnen een gevaar vormen voor de dieren in de zee. Ze kunnen vast komen te zitten in de neusgaten of keel van dieren en kunnen zelfs de dood veroorzaken. Biologisch afbreekbare rietjes zoals van bamboe, stro of riet zijn veilig voor dieren en kunnen zonder schade aan de natuur worden afgebroken. Deje que wel op dat er per soort biologisch afbreekbaar rietje beoordeeld moet worden. Zo hebben PLA rietjes een compost installatie nodig en breekt het materialal pas af boven de 60 graden, het wordt buiten geen 60 graden in de natuur! Dezelfde analice kun je maken voor zetmeel, houtvezel / PHA / PHBV rietjes van gefermenteerde bacteriën.

4. Ze verminderen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen - Omdat biologisch afbreekbare rietjes worden gemaakt van natuurlijke materialen, is er geen noodzaak om fossiele brandstoffen te gebruiken bij de productie ervan. Dit vermindert onze afhankelijkheid van niet-hernieuwbare energiebronnen en helpt de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Als restauranteigenaar wil je waarschijnlijk weten waar je biologisch afbreekbare rietjes kunt kopen voor jouw locatie. Zoals in dit artikel beschreven zijn er veel opties en verkooppunten zoals bij groothandels en minoristas en línea.

Bekijk hier alle verkooppunten van de biologisch afbreekbare rietjes van Straw by Straw.

 

FAQs

Wat zijn tarwe rietjes en/of rietjes van stro?

Onze rietjes van stro zijn gemaakt van overgebleven graanstengels / tarwestengels! Ieder jaar, na de graanoogst blijven de stengels achter op het land. Deze worden verzameld, vervolgens met de hand gesneden en gesteriliseerd. En dan hebben we een rietje van stro!

Zijn tarwerietjes glutenvrij?

Ja tarwerietjes zijn glutenvrij!
Gluten zit in de zaden van de tarweplant. Nos gebruiken alleen de stengels. Na de oogst worden tarwestengels gesteriliseerd en gedroogd en kunnen we ervoor zorgen dat ze geen gluten bevatten.

Dit is samen met de Nederlandse Coeliaki Vereniging getest. Uit de laboratoriumresultaten blijkt date er geen gluten in tarwerietjes zitten, ze zijn dus geschikt als je last hebt van coeliaki.

Praktische vragenVOOR WELK SOORT DRNKEN ZIJN TARWERIETJES GESCHIKT?KAN IK EEN SPECIFIEKE DIAMETER KIEZEN?IN WELKE BAK GOOI IK TARWERIETJES?DuurzaamheidWAT GEBEURT ER ALS TARWERIETJES IN HET MILIEU TERECHTKOMEN?HOE LANG DUURT HET VOOBRORDAT WENWERCHORDAT WENWERCHORDAT WENWERLOGO DE BTARGE? WORDEN ER BLEEKMIDDELEN OF ANDERE REINIGINGSMIDDELEN GEBRUIKT TIJDENS HET PRODUCTIEPROCES VAN TARWERIETJES?Hoe worden duurzame tarwerietjes gemaakt voor de horeca?Tarwerietjes zijn een product gemaakt door of natuur. We snijden en steriliseren ze gewoon...1. Oogsttijd

Na elke oogst blijven er stengels van graangewassen achter als landbouwafval.

2. Snijd robado

De graanstengels worden in jouw favoriete maten gesneden.

3. Esterilización

De rietjes worden gereinigd met sterilisatiemethoden met heet water. Geen chemicaliën de bleekmiddelen.

4 Servidor het in jedrankjes

De rietjes moeten even drogen en tadaaa! Je kunt ze gebruiken in je drankjes.

Bestel hier uw tarwerietjes:

Servicio

Jurídico

over

CONTACTO

Straw by Straw

Oudeschans 85 III

1011KW Ámsterdam

Países Bajos

botones: +31648142608

correo electrónico: hello@strawbystraw.com

Exclusieve voordelenVoer hier e-mailadres en

Vraag ons gratis lidmaatschap aan om exclusieve aanbiedingen, nieuws en evenementen te ontvangen.

© 2023StrawbyPaja. Alle rechten voorbehouden.Land / regioNederland (EUR €)Betaalmethoden

Wat zijn rietjes van riet?

Rietjes van riet zijn gemaakt van rietstengels. Deze stengels worden gekapt, gesneden in 3 maten en vervolgens gesteriliseerd en gedroogd. Zo bebe je dus letterlijk uit een rietstengel!

Zit er een revestimiento op deze rietjes?

¡De soltera! Rietjes van riet en rietjes van stro zijn volledig natuurlijk. Wij gebriuken plantenstengels zonder daar iets aan toe te voegen.

Wat gebeurt er als natuurliijke rietjes van stro in de natuur terecht komen?

Onze vraag daarop zou zijn: wat gebeurt er als een plant in het milieu terechtkomt? Deze rietjes zijn letterlijk gewoon de stengels van planten en zijn niet schadelijk voor het milieu en de dieren.

Voldoen rietjes van stro en rietjes van riet aan de nieuwe Europese Wetgeving over plastic?

Ja. Onze tarwerietjes en rietjes van stro zijn letterlijk de stelen van planten en kunnen dus in de compostbak, oftewel GFT, worden gegooid. zij zijn 100% natural, es decir, revestimiento verde de iets anders toegevoegd. Daardoor zijn ze binnen de SUP richtlijnen.

Kan ik de rietjes en een dikke diámetro bestellen?

Ja dat kan. Onze rietjes van riet komen in 2 verpakkingen: ø6-8 en ø9-11 diámetros. Omdat het een natuurlijke product is kunnen we helaas niet 1 specifieke diámetro aanbieden, maar dat lossen we op met 6-8 en 9-11 mm.

Waar kan ik duurzame rietjes kopen?

Rietjes van riet y rietjes van stro zijn makkelijk te bestellen via onze webshop. Ze zijn echter ook verkrijgbaar bij HANOS, Bidfood en Sligro. Bekijk hier alle verkooppunten!