6 alternativas para Rietjes de plástico - StrawbyStraw

6 Alternativas para Rietjes de Plástico

¿Qué alternativas hay para las barras de plástico que son las mejores?

Wat voor rietjes pasajeros het beste bij uw bar? Para el 3 de julio de 2021 castrado verbod de plástico talón de puerta Europa. En sommige steden en landen geldt het verbod op plastic wegwerpproducten al, maar wellicht bent u nog zoekende naar goede alternatieven.

Van papieren rietjes die u kunt wegwerpen tot aan bamboe rietjes voor hergebruik. Er zijn enorme veel alternatieven. Maar welke keuze maakt u? Hola moet u op letten:

 

Wegwerp rietjes de herbruikbare rietjes?

Vindt u hergebruik fijner of kiest u liever voor wegwerprietjes zodat u die niet hoeft schoon te maken? Pajitas reutilizables zoals glazen, metalen de bambú rietjes zijn ideaal als u deze wil hergebruiken. Ze zien er mooi uit en u schaft ze eens in de zoveel tijd aan omdat ze herbruikbaar zijn. Wel dient u deze goed te wassen, bijvoorbeeld se reunió con een rietjesborstel zodat u zeker weet dat ze voldoen aan de hygiëne eisen. Wegwerprietjes zijn er ook in alle materialen, varianten y opties. Het voordeel is dat ze per stuk goedkoper zijn dan herbruikbare rietjes, sommigen zien er op het eerste blik duurzaam uit en vaak kunt u ze ook bij het GFT afval gooien. Als u liever deze optie kiest, doe dan goed onderzoek naar het materialal van deze milieuvriendelijke rietjes.

 

Firmeza

Vindt u het belangrijk dat een rietje lang genoeg goed blijft in elk drankje zonder dat ze verslappen? Kijk dan ha ido naar het materialal. En elke sectie hieronder vind u een beschrijving en uitleg sobre elk type rietje.

 

Presentación

Hoe presentert u elk drankje? Vindt u bepaalde kleuren belangrijk omdat die mooier matchen met uw cocktails bijvoorbeeld? De kiest u voor een duurzame uitstraling?

 

Amabilidad con el medio ambiente

Er zijn diversos alternatieven voor plastic rietjes en ook is er veel onduidelijkheid over: biobased rietjes, composteerbare rietjes, biologisch afbreekbare rietjes, recyclebare en ga zo maar door. Sommige papieren rietjes bevatten bijvoorbeeld een coat om het rietje iets steviger te houden, let goed op het materialal hiervan. PLA rietjes van melkzuur dienen gecomposteerd te worden. Maar heeft u een composteerinstallatie of kunt u deze rietjes makkelijk wegwerpen?

 

Pajitas reutilizables

1. Rietjes de glaseado

Beneficios: Deze rietjes zien er vaak erg chic uit! Mooi doorzichtig en u kunt zo goed zien de ze van binnen schoon zijn.

Contras: Het nadeel van glazen rietjes es dat ze kunnen breken, ze zijn immers van glas. Daarnaast moeten de rietjes grondig gereinigd worden na gebruik.

 

2. Rietjes metálicos

Beneficios: ook deze rietjes zien er top uit en zijn hip. Ze zijn verkrijgbaar en een heleboel kleuren: metaal zwart, regenboog, goud en zilver. Puerta de cóctel schittert elke de aspecto brillante.

Contras: ze zien er zo leuk uit en worden daardoor helaas weleens meegenomen puerta gasten. Ook moet u ervoor zorgen dat ze grondig gereinigd worden. Omdat deze rietjes niet doorzichtig zijn kunt u niet goed van binnen zien of ze goed schoon zijn voor de volgende gebruiker.

 

3. Rietjes de bambúes

Beneficios: bamboe rietjes zorgen voor een milieuvriendelijke presentatie bij elk drankje. Door het materialal en de kleur zijn bamboe rietjes meteen herkenbaar als milieuvriendelijk.

Contras: bamboe rietjes zijn soms erg dik en daardoor minder prettig voor het drinken. Doordat bamboe een houtsoort es, trekt het vocht op den duur in het rietje en ziet het er minder smakelijk uit. U moet ze dus van tijd tot tijd vervangen voor nieuwe rietjes. Ook moet u deze rietjes grondig reinigen na gebruik.

 

Duurzame wegwerprietjes rietjes

4. Rietjes de papel

Beneficios: papieren rietjes zijn verkrijgbaar in alle kleuren en maten. Ze zijn vaak mooi versierd met gekleurde imprime waardoor elk drankje er vrolijk uitziet.

Contras: papieren rietjes worden snel zacht in bebió. Het rietje verslapt waardoor er geen bebió meer doorheen komt. Blijven ze wat langer in het drankje? Dan kunnen er stukjes papier in het drankje terecht komen. Dit ziet er op een gegeven moment niet zo smakelijk meer uit. Daarnaast geven papieren rietjes een "papieren" smaak mee tijdens het drinken.

 

5. Rietjes de PLA

Beneficios: PLA es duurzamer dan plastic omdat er geen ruwe olie en verwerkt wordt. Hierdoor es het makkelijker af te breken. Omdat ze verder bijna dezelfde kwaliteiten hebben como plastic zijn ze enorm gebruiksvriendelijk.

Contras: PLA rietjes worden door klanten vaak ook wel verward se reunió con plastic waardoor u discusiones sobre kunt krijgen. Ook se está equivocando con los rietjes de PLA. Ze zijn inderdaad biologisch afbreekbaar, maar hiervoor heeft u een industriële compostinstallatie nodig. Restaurantes de meeste hebben dit niet. Voor velen es het onduidelijk wat nou precies het verschil es tussen biobased producten, biologisch afbreekbare producten en composteerbare alternatieven voor plastic producten. Mocht het na deze alinea nog niet duidelijk zijn, haga clic aquí para obtener más información.

 

6. Rietjes van tarwestro

Beneficios: ze zijn 100% natuurlijk. Deze rietjes groeien op het land en zijn dus eigenlijk plantenstengels. Degenen die weleens in een boerderij of paardenstal staan ​​zullen het direct herkennen van stro! puerta estos rietjes volledig natuurlijk zijn, variëren de diámetros tussen 4-7 mm, waardoor elk drankje direct milieuvriendelijke uitstraling krijgt. Ook blijven rietjes van stro urenlang stevig en elk drankje.

Contras: het nadeel van deze rietjes voor mensen die het voor 't eerst gebruiken es dat ze kunnen breken wanneer ze er hard in knijpen. Als u rietjes van stro minstens 5 seconden in een glas water / bebieron laat staan, worden ze makkelijk buigbaar. Dan zijn ze dus niet meer te breken! Dit moet men wel van tevoren weten.

¿Te gusta lo que lees y quieres apoyarnos? ¡Compre un paquete o envíe nuestras pajitas ecológicas a los gerentes de restaurantes!