Wespen op je horeca terras? Voorkom overlast op een diervriendelijke manier

Wespen op je horeca terras? Voorkom overlast op een diervriendelijke manier

De zomer está en volle gang en dat betekent dat veel mensen genieten van een drankje op het terras. Helaas zijn wespen, conoció el nombre en de maanden juli en augustus, ook dol op deze zonnige plekjes en kunnen ze voor flinke overlast zorgen in de horeca. Gelukkig zijn er manieren om deze ongewenste gasten te voorkomen en de rust op het terras te bewaren. En deze blogpost delen, entregamos consejos sobre trucos para usar en las terrazas que se pueden usar para diervriendelijke manier en een goede sfeer te behouden voor je gasten. Lees snel verder voor onze beste adviezen!

Waarom staan ​​er vaak wespen op terrassen van horeca?

Wespen zijn vaak te vinden op terrassen van horeca vanwege de voedselbronnen en de omgeving. Horecaterrassen bieden vaak een overvloed aan voedselresten en drankjes, wat aantrekkelijk is voor wespen. Wespen leven op eiwitten en suikers. Staat er dus vlees op tafel? ¡Dan komen de wespen graag meesmullen! Let op: ze komen niet om mensen aan te vallen maar willen gewoon mee eten.

Wespen kunnen ook gemakkelijk in de buurt nestelen vanwege de nabijheid van bomen en planten. La temperatura cálida y la temperatura ambiente en las terrazas trekken wespen ook aan. Horecamedewerkers doen vaak hun best om wespen op afstand te houden door middel van speciale afweermiddelen en -apparaten. Het is belangrijk om te onthouden dat wespen, hoewel vervelend en soms pijnlijk, een belangrijke rol spelen in de natuurlijke omgeving en moeten worden gerespecteerd.

Hoe kunnen wespen op het terras van de horeca weren?

De aanwezigheid van wespen op het terras van de horeca kan erg vervelend zijn voor gasten. Om dit te voorkomen zijn er verschillende maatregelen die genoman kunnen worden.

Ten eerste is het belangrijk om geen voedselresten of -afval op de tafels of grond te laten liggen. Hier komen wespen namelijk op af. Zorg dus voor voldoende afvalbakken en ruim het terras regelmatig op.

Daarnaast kan het helpen om wespen af ​​te schrikken met geur. Pierna bijvoorbeeld een paar takjes rozemarijn op de tafels of steek een citronellakaars aan. Wespen houden niet van deze geuren en zullen daardoor minder snel naar het terras komen.

Een andere optie es het ophangen van wespenvallen. Deze vallen bestaan ​​uit een zoete vloeistof waar wespen op afkomen en vervolgens niet meer uit kunnen komen. Koop deze dus niet want dit is geen diervriendelijke oplossing

Tot slot kan het helpen om parasoles of schermen te gebruiken om het terras af te schermen. Wespen zullen minder snel op het terras komen als ze moeilijk toegang hebben of als er minder wind is. Door het gebruik van parasols of schermen kan de omgeving minder aantrekkelijk worden voor wespen.

¿Qué te hace también ser toch wespen zijn op het terras?

Het kan altijd gebeuren dat er toch wespen op het terras zijn, ondanks alle voorzorgsmaatregelen. Het is belangrijk om hier op een professionele manier mee om te gaan. Zorg allereerst voor een goede communicatie met de gasten en informeer hen over de aanwezigheid van wespen op het terras en water gedaan wordt om dit te voorkomen. Zorg er ook voor date er altijd iemand beschikbaar is om eventuele overlast van wespen te verhelpen, zoals het weghalen van een wespennest. Vermeld vooral dat ze wespen niet moeten wegslaan want dat zorgt ervoor dat wespen zich bedreigd voelen.

 

¿Cuál es el mejor manier om wespen op een terras van een horecabedrijf te bestrijden?

Wespen op een terras van een horecabedrijf kunnen vervelend zijn voor zowel gasten als personeel. Er zijn echter verschillende manieren om deze insecten op een effectieve en veilige manier te bestrijden.

Een optie es om een ​​wespenval te plaatsen. Dit is een apparaat dat wespen aantrekt en ze vervolgens vangt en doodt. Er zijn verschillende soorten wespenvallen op de markt, waaronder elektrische en gifvrije modellen. ¡Kop deze niet want wij hebben insecten zoals wespen hard nodig! Una mejor opción es om natuurlijke wespenbestrijders te gebruiken, zoals kruidnagelolie of citronellaolie. Deze oliën hebben een sterke geur die wespen afstoot.

Als laatste redmiddel kan het inhuren van een bijenimker nodig zijn. Zij zijn gettraind om bijen (en misschien ook wespen) op een veilige en effectieve manier te verwijderen. Kiest u toch liever voor de ongediertebestrijding? Zorg er dan voor dat ze de wespen niet doden maar wegjagen!

Ongeacht welke methode u kiest, is het belangrijk om alle voedselresten en -afval te verwijderen om wespen niet te lokken. Het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn bij het bestrijden van wespen y om beschermende kleding te dragen om steken te voorkomen.

Waarom een ​​diervriendelijke manier om wespen te verjagen of te vermijden? ¿Qué es het nut van wespen?

Wespen zijn nuttige dieren. We hebben ze hard nodig om planten te bestuiven. Dit doen ze wanneer ze op zoek zijn naar néctar. Ook helpen ze bij het opruimen van kadavers. Daarnaast helpen wespen ons om een ​​insectenplaag te voorkomen, ze houden ervan om vliegen en muggen te vangen!

 

Kortom: Wespen op het terras van de horeca kunnen voor flinke overlast zorgen, maar er zijn verschillende manieren om dit te voorkomen. Zorg voor een schone en opgeruimde omgeving, scherm het terras af met parasols of schermen, gebruik geuren die wespen afstoten maar hang geen wespenvallen op want hierdoor gaan ze dood y we hebben wespen hard nodig. Als er toch wespen zijn, zorg dan voor een goede communicatie met de gasten. Stel uw gasten gerust want wespen vallen niet zomaar aan tenzij ze zich bedreigd voelen, ze willen gewoon lekker eten van vlees en suiker.

Met deze maatregelen kan het terras wespenvrij blijven y kunnen gasten optimaal genieten van hun verblijf op het terras.

 

¿Te gusta lo que lees y quieres apoyarnos? ¡Compre un paquete o envíe nuestras pajitas ecológicas a los gerentes de restaurantes!