¿Cuáles son las mejores bebidas sin plástico para bebidas y batidos?

¿Cuáles son las mejores bebidas sin plástico para bebidas y batidos?

Bekijk hier stevige rietjes voor ijskoffie en batidos

Duurzame rietjes vrij van plastic voor ijskoffie en batidos

Sinds de invoer van de SUP wegeving el 3 de julio de 2021 ben je als horeca eigenaar steeds meer op zoek naar duurzame opties voor wegwerpartikelen zoals rietjes. Misschien ben je zelfs al steeds meer bezig met duurzaamheid en milieubewustzijn. Deze ontwikkelingen hebben geleid tot een toenemende vraag naar duurzame alternatieven voor plastic in de horeca en foodservice. Er zijn plasticvrije alternatieven voor rietjes in de ijskoffie en rietjes voor milkshakes, maar misschien ben je nog niet helemaal tevreden met het alternatief wat je hebt gekozen. Plástico rietjes mogen niet meer en dikke papieren rietjes worden al gauw slap in ijskoude dranken, waardoor je misschien wel nog steeds op zoek bent naar het beste duurzame rietje. Ken je het rietje van riet al? ¡En este artículo a medida, tenemos una variedad de ingredientes para preparar batidos y batidos!

Plastic rietjes zijn jarenlang een probleem geweest, ze stonden in the top 10 van meest geraapte zwerfafval in de natuur. El problema era que el plástico niet afbreekt en waneer plastic wegwerpproducten lang als zwerfafval in het milieu blijven liggen, kan dit zelfs leiden tot microplastic. Sinds het probleem bekend is zijn meerdere fabrikanten gaan testen onderzoeken naar goede en duurzame alternatieven voor plastic rietjes. Een alternativatief es bioplástico. Bijvoorbeeld van PLA, maïszetmeel of gefermenteerde bacteriën. Lijkt bioplástico en primera instancia een goede oplossing voor de vervuilende plastic rietjes maar in werkelijkheid is dat het het geval voor jouw bar of restaurant.

 

Bekijk hier stevige rietjes voor ijskoffie en batidos

¿Waarom zijn rietjes van bioplastic niet perse de beste keuze voor jou strandtent, restaurante o bar?

La reden waarom rietjes van bioplastic zoals PLA of maïszetmeel niet perse de beste keuze is voor jouw horeca locatie.

Ten eerste het uiterlijk en de indruk die je daarmee wekt bij jouw klanten en bezoekers. Rietjes van bioplastic zijn gebruiksvriendelijk. Ze lijken heel erg op plastic y zijn makkelijk te manufactureren waardoor je het in elke lengte and specifieke diámetro kunt aanschaffen. Ook zijn we jarenlang gewend geraakt aan plastic waardoor bioplastic rietjes zoals PLA, zetmeel en rietjes van gefermenteerde bacteriën toch wel het fijnste voelen. Maar, ¿qué es el problema? Rietjes van bioplastic zien eruit als plastic! El plástico es natuurlijk ook gewoon plastic, de dit nou bioplastic es de niet. El plástico es plástico. Hoewel je technisch kunt stellen dat deze rietjes zijn gemaakt van natuurlijke materialen zien ze er niet natuurlijk uit. Het zal bij een aantal mensen niet uitmaken, maar de echte natuurliefhebbers zullen geen voorstander zijn van bioplastic rietjes waardoor jouw personeel bijvoorbeeld en debates terecht kan komen met klanten over de milieuvriendelijkheid van deze rietjes.  

La reden waarom rietjes van bioplastic no perse goed is voor het milieu.

Ten tweede, y es misschien wel belangrijker dan het eerste punt waarom bioplastic rietjes niet perse het goede alternatief zijn voor jouw horeca locatie. Rietjes van bioplastic zoals PLA en gefermenteerde bacteriën en PHA, werden ooit beschouwd als een milieuvriendelijker alternatief voor de bekende plastic rietjes. Dat worden ze nog steeds in sommige gevallen. Helaas zijn deze rietjes niet perse zo duurzaam als velen denken. Het verschil tussen bioplastic y plastic rietjes es que el plástico tradicional es gemaakt van fossiele grondstoffen. El plástico de base biológica es geheel de gedeeltelijk afkomstig van hernieuwbare grondstoffen uit biomasaa. Plástico blijft helaas gewoon plástico. 

Bioplastics vereisen helaas specifieke omstandigheden om af te breken en kunnen daarom net zo schadelijk zijn voor het milieu als traditioneel plastic. Wat gebeurt er als een rietje van maïszetmeel bijvoorbeeld belandt in de zee? ¿De in de natura? Dit kan net zo schadelijk zijn als traditionele plastic. Door gebrek aan composteerfaciliteiten belanden veel bioplastics nog steeds op stortplaatsen en zullen daar niet afbreken. Er es behoefte aan een duurzame oplossing. Een oplossing die werkbaar is voor jou als restaurant eigenaar, bar manager of F&B manager maar ook net zo werkbaar is voor het milieu. 

Als plastic y bioplastic rietjes niet goed zijn voor het milieu wanneer ze in zwerfafval terechtkomen, what zijn dan goede alternatieven voor plastic rietjes?

Er zijn best veel milieuvriendelijke alternatieven voor plastic rietjes op de markt. Zo heb je papieren rietjes, bamboe rietjes, herbruikbare RVS rietjes en rietjes van natuurlijk materialal. Als je dit artikel leest is de kans groot dat je papieren rietjes of bioplastic rietjes gebruikt maar daar niet helemaal tevreden over bend. Papieren rietjes zijn een goedkoop alternatief en zien er kleurrijk uit in jouw milkshakes en ijskoffies. Helaas vallen dit soort rietjes vrij snel uit elkaar of ze worden sompig en dat gaat ten koste van de beleving van de drankjes die jij serveert. Herbruikbare RVS rietjes of bamboe rietjes zijn een optie als je de ijskoffie en milkshake niet als to-go verkoopt én als je genoeg capaciteit hebt om elk rietje schoon te maken. Wat zijn dan nog goede opties?

¡Rietjes van riet! 

Als je denkt aan natuurlijke rietjes vraag je je misschien af ​​of de diámetro wel breed genoeg is. ¡Geen zorgen, rietjes van riet zijn verkrijgbaar en dikke diámetros! 

 

¿Cómo puedo comprar piezas XL para IJskoffie?

Ook natuurlijke rIetjes zijn er in alle soorten en maten. Een zorg die we vaak horen is dat de Diameters dun zijn of niet consistente. Zo zijn de rietjes van stro vrij dun en daardoor geschikt voor Fristi- en chocomelk flessen maar niet voor milkshakes y smoothies.

XL rietjes zijn hele lange of of just hele dikke rietjes en ook de rietjes van riet zijn verkrijgbaar in XL format. ¡En una tienda web, zijn verschillende XL rietjes voor IJskoffie y milkshakes te koop!

 

¿Qué son las rietjes van riet?

Rietjes van riet zijn letterlijk gemaakt van rietstengels. Wij gebriuken de plantenstengel van riet als rietje. ¡Deze echte rietjes worden gesneden in de juiste maten, vervolgens gesteriliseerd, gedroogd e ingepakt! 

Pajitas ecológicas para batidos y café helado

¿Cómo es el tamaño de XL rietjes van riet?

XL rietjes van riet zijn er in meerdere maten, bijvoorbeeld: 15 cm, 20 cm y 25 cm. Deze rietjes hebben een wat dikkere diámetro van wel 9-11 mm. Puerta deze brede diámetro kun je makkelijk drankjes zoals IJskoffie en batidos.

 

Bekijk hier stevige rietjes voor ijskoffie en batidos

 

¿Qué es het verschil tussen rietjes van riet en rietjes van bioplastic?

Beiden zijn gemaakt van natuurlijke materialen maar het verschil is dat rietjes van riet letterlijk plantenstengels zijn. Nosotros voegen dus geen bindingsmiddelen toe om het tot een rietje te extruderen want onze rietjes groeien zo in de natuur. Het verschil tussen rieten rietjes en rietjes van papier is dat rietjes van riet niet slap of sompig worden. Hierdoor zijn de rietjes extra bestendig tegen ijskoude drankjes zoals batidos, sgroppino de ijskoffie. Dit draagt ​​dus bij aan een positieve klantbeleving en gaat niet ten koste van de kwaliteit die je levert.

 Hoe kun je het beste rieten rietjes voor milkshakes y rietjes voor ijskoffie het beste implementeren in jouw horeca zaak? Nosotros hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet zodat je het beste haalt uit rietjes van riet. 

Om te beginnen is het misschien handig om jouw personeel en collega's te informaren over het rietje van riet. Dit zijn geen plastic rietjes en hebben een hele andere uitstraling. La inversión es ook iets meer dan de investering in papieren rietjes, maar zodra jouw locatie goed weet te communicieren waarom jullie hiervoor hebben gekozen kun je er een heleboel positieve feedback op krijgen van jouw klanten. 

Laat jouw collega's weten waarom je hebt gekozen voor rietjes van riet. Redenen kunnen zijn: een mooie uitstraling, klanten kunnen het rietje thuis hergebruiken en ook niet onbelangrijk: rietjes van riet blijven lekker stevig. 

 Ook kun je eraan denken om jouw duurzame keuze onder de aandacht te brengen bij klanten. Dus bijvoorbeeld met een poster naast de kassa of een bordje op tafel met de boodschap dat jouw horeca plek heeft gekozen voor duurzame rietjes van riet. Het is natuurlijk leuk om te communicieren dat het letterlijk plantenstengels zijn die steviger blijven dan papieren rietjes. 

Zo laat je zien dat jij als bar manager de horeca eigenaar de beste service wil geven aan klanten! 


Conclusión

En dit artikel hebben we het gehad over waarom rietjes van riet de perfecte keuze kan zijn als je op zoek bent naar plasticvrije rietjes voor ijskoffie en/of milkshakes. Hebben het gehad over de nadelen van bioplastic, ook hebben we in het kort andere rietjes zoals papieren rietjes en bamboe rietjes vergeleken. Elk rietje heeft zijn voor- en nadelen en het is aan jouw elke keuze je het liefste wil maken. Ga je voor kwaliteit en uitstraling of kan het je niet heel veel schelen hoe klanten jouw drankjes ervaren? Hoe belangrijk is milieuvriendelijkheid voor jou en je uitstraling? 

 

Ben je benieuwd naar de rietjes van riet voor milkshakes en ijskoffie? Bestel ze hier.

Laat jouw horeca locatie opvallen met rietjes van riet! ¡Laat zien dat jij de beste service geeft aan jouw klanten en kiest voor kwaliteit! 

¿Te gusta lo que lees y quieres apoyarnos? ¡Compre un paquete o envíe nuestras pajitas ecológicas a los gerentes de restaurantes!