¿Cómo se dice que duurzame rietjes gemaakt? Ontdek het productieproces per rietje

¿Cómo se dice que duurzame rietjes gemaakt? Ontdek het productieproces per rietje

Se trata de una imagen de una rejilla metálica.

In de EU gebruiken wij nu duurzame rietjes! Met de groeinde vraag es er ook een groeiend aanbod. Bij Straw by Straw kregen wij onlangs e-mail met de vraag: ¿qué es la versión en jullie rieten rietjes y andere rietjes als je kijkt naar het productieproces en milieubelasting? Elk type rietje heeft een eigen productieproces en kenmerken. En dit artikel gaan we dieper in op de productieprocessen van duurzame rietjes en leggen we het productieproces uit van verschillende soorten rietjes!

Ganamos hierbij en op:

papieren rietjes, bamboe- of houtvezelrietjes, rieten rietjes en tarwe rietjes, herbruikbare rietjes van glas en metal.

¿Benieuwd naar het verhaal achter su rietje favorito? Lees dan snel verder.

¿Cómo se producen las rietjes?

Rietjes zijn er in alle maten, soorten y materialen. Zoals beschreven heeft elk type rietje zijn eigen unieke productieproces. Lees hieronder hoe elk type rietje wordt geproduceerd:

 

Rieten rietjes en stro rietjes:

Dit zijn natuurlijk onze favo'rietjes' :-) en kunnen we daarom heel goed uitleggen. Rietjes van riet y rietjes van stro worden gemaakt van natuurlijke materialen, namelijk riet en stro. Het zijn eigenlijk letterlijk plantenstengels om uit te drinken. Hoe dit werkt? Het riet wordt gekapt, stro wordt verzameld tijdens de oogst. Beiden worden schoongemaakt waarna de harde buitenkant wordt verwijderd en de holle buisjes overblijven. De buisjes worden in de gewenste lengte gesneden en soms aan één kant afgevlakt, afhankelijk van het ontwerp.

 

Piezas metálicas:

Metalen rietjes worden gemaakt van materialen zoals roestvrij staal en titanio de aluminio. Eerst worden de metalen platen in de gewenste vorm gesneden en vervolgens in cilindrische vorm gerold. Vervolgens worden de rietjes in de gewenste lengte gesneden en gepolijst.

Afbeelding van metal 

 

Ritjes de glaseado:

Glazen rietjes worden gemaakt van hittebestendig glas, zoals borosilicaatglas. El vidrio se calienta en la forma deseada, con el fin de evitar que se agriete. Vervolgens wordt het rietje afgekoeld y gepolijst.

 

Ritjes de papel:

Los rieles de papel están hechos de papel que se aplica con una capa de plástico que se utiliza con agua. Het papier wordt opgerold y aan elkaar geplakt, waarna het in de gewenste lengte wordt gesneden.

 

Ritjes de Houtvezel:

Houtvezel rietjes worden gemaakt van houtpulp, die wordt geperst y gevormd tot buisjes. Deze buisjes worden vervolgens gedroogd e in de gewenste lengte gesneden.

 

¿Qué técnicas se utilizan en las rietjes te maken?

Om rietjes te maken worden verschillende technieken gebruikt. Rietjes van riet zijn een kwestie van snijden y steriliseren. Werk je met metalen rietjes dan wordt bijvoorbeeld de buigpers gebruikt. De verschillende rietjes kunnen ook gepolijst worden. Wij hebben het per rietje uigezocht:

Rieten rietjes en stro rietjes:

Voor het maken van rieten rietjes en stro rietjes wordt er gebruik gemaakt van traditionele landbouw- en oogsttechnieken. Het riet en stro worden met de hand geoogst en gesneden, en daarna schoongemaakt en verwerkt tot rietjes. Hierbij worden vaak ook nog ambachtelijke technieken gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het met de hand snijden tot rietjes in de gewenste maten: 15 cm, 20 cm, 23 cm y 25 cm. ¡Tegenwoordig hebben daar gelukkig machines voor! Een uitdaging tijdens de machinale uitvoering is om de stengelknoppen te vermijden, anders kun je er namelijk niet uit drinken.

 

Piezas metálicas:

Metalen rietjes worden gemaakt met behulp van industrialele technieken, zoals lasersnijden y buigen. De rietjes worden uit platen metal gesneden, gerold en vervolgens gelast om ze in de gewenste vorm te krijgen.

 

Ritjes de glaseado:

Glazen rietjes worden gemaakt met behulp van glasblaastechnieken. Hoe veterinario es dit?! Het glas wordt verhit en door middel van blazen en vormen tot rietjes gevormd. Vervolgens worden ze afgekoeld en gepolijst om de gewenste afwerking te krijgen.

 

Ritjes de papel:

Papieren rietjes worden gemaakt met behulp van technieken zoals het coaten van paper met een plastic laagje, waardoor het waterbestendig wordt. Het papier wordt vervolgens opgerold en aan elkaar geplakt om er rietjes van te maken.

 

Ritjes de Houtvezel:

Houtvezel rietjes worden gemaakt door houtpulp te persen en te vormen tot buisjes. Dit kan bijvoorbeeld met een extrusora. Extrudeermachines worden vaker ingezet bij rietjes die bioplastic bevatten. De buisjes worden gedroogd en vervolgens in de gewenste lengte gesneden om er rietjes van te maken 

 

Welke materialen zijn nodig om rietjes te maken?

Om rietjes te maken, heb je een paar materialen nodig. Wat voor materialen zitten er allemaal in een papieren rietje? Wat zit er allemaal en PLA de houtvezel rietjes?

Rieten rietjes en stro rietjes: Voor het maken van rieten rietjes en stro rietjes zijn riet en stro nodig. Dit is een natuurlijk materialal dat wordt geoogst en gesneden.

Piezas metálicas: Voor het maken van metalen rietjes is metal nodig, zoals roestvrij staal of titanium.

Ritjes de glaseado: Voor het maken van glassen rietjes is glas nodig, dat wordt verhit en geblazen om de gewenste vorm te krijgen.

Ritjes de papel: Voor het maken van paperen rietjes is paper nodig, dat is gecoat met een waterbestendig plastic laagje.

Ritjes de Houtvezel: Voor het maken van houtvezel rietjes is houtpulp nodig, that wordt geperst and gevormd tot buisjes.

 ¿Cómo se produce el papel? Dit is een afbeelding van een papier fabriek

¿Cuál es el proceso de rietjes te maken?

Los procesos de producción de las reglas del duurzame:

Afhankelijk van het type rietje heb je te maken met verschillende Processen. Het maken van rietjes is for sommige typen rietjes eenvoudiger dan other typen rietjes. Bijvoorbeeld: rietjes de bambú zijn gewoon stengels de bambú. El proceso de producción de rietjes naturales consiste en: oogsten / kappen, snijden, steriliseren y drogen. Om hier rietjes van te maken heb je te maken met een eenvoudiger productieproces dan rietjes van metaal. ¿Cómo es el proceso de bambú? Om te beginnen wordt er bambú geoogst of gekocht. Bamboe wordt dan gesneden in dunne repen y gevouwen om het rietje-effect te creëren. De repen worden vervolgens verwarmd om de vouw te verstevigen. Na het verwarmen worden de rietjes geslepen zodat de randen glad zijn en ze eruit zien als other rietjes. Tenslotte worden de rietjes gewassen y gereinigd om eventuale bacteriën of verontreinigingen te verwijderen.

Voor metalen rietjes kan het productieproces al iets complexer zijn. El proceso comenzó con la selección de tiras de metal. De strips kunnen van verschillende metalen zijn, zoals staal of aluminium. Vervolgens worden de metalen strips in de juiste afmetingen gesneden, afhankelijk van de gewenste grootte van de stokjes. Nadat de strips zijn gesneden, worden ze gebogen in hun gewenste vorm, die meestal vierkant of rond is. Ten slotte worden de stokjes geëtst en geverfd om een ​​betere verfafdichting en een betere uitstraling te krijgen.

Vea aquí el proceso de producción de diversos tipos de Rietjes:

Rieten rietjes en stro rietjes:

Voor het maken van rieten rietjes en stro rietjes wordt het riet en stro met de hand geoogst en gesneden. Vervolgens worden ze schoongemaakt en op maat gesneden (15 cm, 20 cm, 23 cm de 25 cm), waarna ze met de hand worden verwerkt tot rietjes. Hierbij worden vaak ambachtelijke technieken gebruikt. Vaak worden de uiteinden van de rietjes afgesneden en wordt het binnenste deel uitgehold om het drinken gemakkelijker te maken.

 

Piezas metálicas:

Bij het maken van metalen rietjes wordt vaak gebruik gemaakt van roestvrij staal of aluminium. Metalen rietjes worden gemaakt door platen metal te snijden in de gewenste breedte en longe. Het metaal wordt gesmolten en gevormd tot de gewenste vorm en longe. De platen worden vervolgens gerold en gelast om er rietjes van te maken. Vaak worden de uiteinden afgerond en gepolijst om het drinken gemakkelijker te maken. Bij het maken van metalen rietjes worden industriële technieken zoals lasersnijden en buigen gebruikt.

¿Cómo se escriben las piezas metálicas? Esto es una señal de una placa de metal.

 

Ritjes de glaseado:

Glazen rietjes worden gemaakt door het verhitten van glas en het door middel van blazen en vormen tot rietjes te vormen. Bij het maken van glassen rietjes wordt het glas gesmolten en gevormd tot de gewenste vorm en longe. Daarna worden ze afgekoeld en gepolijst om de gewenste afwerking te krijgen. Vaak worden de uiteinden afgerond en gepolijst om het drinken gemakkelijker te maken. Soms worden de rietjes ook nog bedrukt of versierd met kleuren.

 

Ritjes de papel:

Papieren rietjes worden gemaakt door paper te coaten met een waterbestendig plastic laagje. Het papier wordt vervolgens opgerold en aan elkaar geplakt om er rietjes van te maken. Vervolgens ontstaat een hele lange papieren rietje. Dit wordt met de machine afgesneden tot de gewenste lengte! Bij het oprollen van papieren rietjes wordt ook de dikte bepaald. Vaak worden de uiteinden afgerond om het drinken gemakkelijker te maken.

 

Ritjes de Houtvezel:

Houtvezel rietjes worden gemaakt van houtpulp die is bewerkt tot vezels. Deze rietjes worden gemaakt door houtpulp te persen en te vormen tot buisjes. De buisjes worden vervolgens gedroogd en de gewenste lengte gesneden om er rietjes van te maken.

 

 

¿Qué medios tecnológicos se utilizan para fabricar rietjes?

Technieken om rietjes te Produceren:

Er zijn verschillende milieuvriendelijke technieken die gebruikt worden bij het maken van rietjes. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruikgemaakt van duurzaam verkregen materialen zoals bamboe, graanstengels en biologisch afbreekbare materialen. Deze materialen kunnen hergebruikt en recyclebaar gemaakt worden, waardoor er geen schadelijke stoffen vrijkomen in het milieu. Een gevaar is echter: wat gebeurt er als deze rietjes als zwerfafval in het milieu terecht komen? Eso es bueno para discutir. Rietjes van PLA de rietjes van houtvezels zijn inderdaad gemaakt van biologisch afbreekbare materialen, vaak ook natuurlijke materialen. Het voordeel is dat er geen aardolie gebruikt wordt, deze zijn vervangen met natuurlijke materialen. Echter betekent het gebruik van PLA of bioplastic zoals PHA (gefermenteerde bacterieën) niet perse een winst voor het milieu als deze materialen als zwerfafval in het milieu terechtkomen! We hebben hier te maken hebben met bioplastic, en je kunt je afvragen wat jij als bedrijf / ondernemer doet om zwerfafval zo min mogelijk milieubelastend te houden?

Las palabras clave son el medio de evitar el uso excesivo de agua, tales como sistemas de gestión de agua y técnicas innovadoras para ahorrar agua. Bij deze technieken worden de afvalstoffen die vrijkomen bij de productie van rietjes behandeld voordat ze in het milieu komen, waardoor de milieueffecten worden verminderd. Bekijk hieronder onze conclusiones por tipo duurzaam rietje:

 

Rieten rietjes en stro rietjes:

Bij het maken van rieten rietjes en stro rietjes wordt vaak gebruik gemaakt van traditionele ambachtelijke technieken. Omdat het natuurlijke materialen zijn, is het productieproces relatief milieuvriendelijk. We gebruiken materialen die al bestaan ​​dat wil zeggen: plantenstengels die zo in de natuur groeien. Wij hoeven geen extra materialen te Produceren om het rietje te maken daarom zeggen we ook wel dat: rieten rietjes en tarwerietjes geproduceerd zijn door de natuur.

 

Piezas metálicas:

Bij het maken van metalen rietjes wordt vaak gebruik gemaakt van duurzame materialen, zoals roestvrij staal of titanium. Deze materialen zijn recyclebaar y gaan lang mee, waardoor er minder afval ontstaat. Metalen rietjes zijn herbruikbaar en geschikt als jouw restaurant daar de capaciteit voor heeft.

 

Ritjes de glaseado:

Bij het maken van glassen rietjes wordt vaak gebruik gemaakt van gerecycled glas. Bovendien zijn glassen rietjes duurzaam en herbruikbaar, waardoor er minder afval ontstaat.

 

Ritjes de papel:

Bij het maken van papieren rietjes wordt steeds meer gebruik gemaakt van duurzame en recyclebare materialen. Het alleen niet altijd incluso transparente waar het papier vandaan komt. Wordt er gebruik gemaakt van gerecycled paper? Is het papier gemaakt van omgekapte bomen? ¿De is het papier gemaakt van reststromen? Die vraag blijft vaak onduidelijk. Er worden steeds meer technieken toegepast om paper te coaten met milieuvriendelijke materialen, alleen waar zijn deze milieuvriendelijke materialen van gemaakt? ¿Es niet gewoon bioplastic wat micro bioplastic wordt in het zwerfafval?

 

Ritjes de Houtvezel:

Bij het maken van houtvezel rietjes wordt vaak gebruik gemaakt van duurzaam geproduceerde houtpulp. Dit is een hernieuwbare grondstof die relatief milieuvriendelijk is. Bovendien zijn houtvezels composteerbaar, waardoor er minder afval ontstaat. Het enige probleem is: dit wordt gemend met PHBV (PHA), ook wel: gefermenteerde bacteriën. Es un tipo de bioplástico que niet biologisch afbreekbaar es in de natuur en helemaal niet in de zee of ocean. Rietjes van houtvezels zijn gemaakt van bioplastic. De milieuwinst es dat er geen aardolie of fossiele grondstoffen worden gebruikt bij de productie van het rietje. Dit neemt echter niet weg dat bioplastic van houtvezelrietjes alsnog schadelijk kan zijn voor het milieu.

 

¿Cuál es el impacto del entorno en los productores de rietjes?

Duurzame rietjes, de verborgen impacto

Ben je op zoek naar duurzame rietjes? Weeg dan verschillende factoren af. Kijk niet alleen naar de impact die je ziet maar houd bijvoorbeeld ook rekening met de impact tijdens het productie proces. Dit wordt ook wel De Verborgen Impact genoemd. Más allá De Verborgen Impact kun je hier vinden. Wij hebben de verborgen impact van duurzame rietjes voor je op een rij gezet:

Let op: dit hebben wij niet opgemeten dus we hebben er geen cijfers van. Wel kunnen uitleggen wat de verborgen impact is op base van het productieproces zoals dat normaliter gaat.

 

Rieten rietjes en stro rietjes:

 • Nodig: plantenstengels van riet de van stro.
 • Producto: stengels verzamelen. Dit wordt al gedaan bijvoorbeeld tijdens de tarweoogst. Stengels snijden en steriliseren, vervolgens drogen.
 • Impacto en el medio: procesos de esterilización y de drogueo.

 

Rieles de metal:

 • Nodig: tiras de metal, roestvrij staal, aluminio de titanio
 • Productie: grondstoffen verzamelen, omsmelten y eventueel buigen, snijden y harde randjes polijsten.
 • Impacto en el entorno: Voor het omsmelten en bewerken van metal is energie nodig. Daarnaast moet je ook denken aan het milieu impact bij het inwinnen van de grondstoffen. ¿Hoe wordt metal de titanio gewonnen? ¿Qué es el impacto hiervan op het milieu? Deze grondstoffen moeten vervolgens vervoerd worden naar de productieplaats waar de metalen omgesmolten worden tot rietjes.

 

Ritjes de glaseado:

Bij het productionen van glassen rietjes wordt vaak gebruik gemaakt van gerecycled glas, wat de milieu-impact vermindert. Wel is er energie nodig voor het manufactureren van het glas en het vormen van de rietjes.

 • Nodig: vidrio
 • Productie: smelten, glasblazen, snijden y verfijnen
 • Impacto en el entorno: voor het omsmelten van glas en het polijsten is er energie nodig. Denk ook aan: waar komt het glas vandaan? ¿Es het zeker gerecycled glas of wordt er nieuw glas gemaakt om glasen rietjes te kunnen maken?

 

Ritjes de papel:

Bij het productionen van papieren rietjes is er energie nodig voor het maken van het paper en het coaten met een waterdichte laag. Ook kan er milieu-impact ontstaan ​​door het gebruik van chemicaliën tijdens het productieproces.

 • Nodig: pulpa de papel, revestimiento
 • Productie: paper pulp verzamelen, persen tot paper, printen met gekleurde printjes of kleur, rollen, lijmen, coaten, snijden.
 • Impacto en el entorno: voor elk onderdeel van het proces is er energie nodig. Daarnaast is het de vraag waar het papier vandaan komt? ¡Papel reciclado de Hopelijk van ge! 

 

Ritjes de Houtvezel:

Bij het productionen van houtvezel rietjes wordt gebruik gemaakt van duurzaam geproduceerde houtpulp. Dit is een hernieuwbare grondstof die relatief milieuvriendelijk is. Wel is er energie nodig voor het maken van de pulp en het vormen van de rietjes. Daarnaast kunnen er chemicaliën worden gebruikt tijdens het productieproces.

 • Nodig: houtvezels, pulpa, PHBV, zetmeel en celulosa. (Dit tot tot diciembre 2022 op del website van de producet, deze informatie is inmiddels weggehaald and is moeilijk te verifiëren).
 • producción: houtvezels verzamelen, PHBV maken, grondstoffen verzamelen en mengen tot eindgrondstof. Extruderen tot verschillende lengtes.
 • Impacto en el entorno: houtvezels zijn in principe duurzaam want dit zijn gewoon restmaterialen van de houtproductie. Het milieu impact van houtvezel rietjes zit in het productieproces zelf: het verzamelen en bewerken van de grondstoffen tot een rietje. Daarnaast zijn houtvezelrietjes gemengd met PHBV (PHA). Dit noemen ze gefermenteerde bacteriën maar dit is gewoon bioplastic. Nos reunimos con z'n allen sobre gegaan op milieuvriendelijke rietjes vanwege zwerfafval. Breekt bioplástico niet af in de natuur y ook niet in de ocean. ¿Qué impacto tiene hiervan? Deze vraag hebben wij gesteld aan biochemici en het antwoord luidt: er is nog te weinig bekend over the impact van achtergebleven bioplastic van PHBV. Van meerdere soorten bioplastic is bekend dat deze ook niet goed zijn voor dieren en het milieu maar van PHBV is er te weinig onderzoek. Wel zou het ze niet verbazen als dit ook slecht is voor het milieu.

 

Bij alle type rietjes geldt een verborgen impact bij het vervoer van alle grondstoffen én van het eindproduct van fabriek naar eindbestemming.

¿Quieres saber más sobre las verschillen tussen elk type rietje?

¡Envíe un correo electrónico a hello@strawbystraw.com de stuur ons een whatsapp berichtje!

¿Te gusta lo que lees y quieres apoyarnos? ¡Compre un paquete o envíe nuestras pajitas ecológicas a los gerentes de restaurantes!