Microplásticos en groenten y fruit - StrawbyStraw

Microplásticos en groenten en fruit

Microplásticos bevinden zich in de lucht en het water en dringt hierdoor en via dieren die het per ongeluk eten, ons voedselsysteem binnen. Uit een studie van onderzoeker margherite ferrante blijkt helaas dat microplásticos ook in ons groenten en fruit (appels en wortelen het meest) zitten. Wat de effecten zijn van plastics in ons lichaam, is nog niet bekend.

De Universiteit leiden heeft ontdekt dat microplásticos de wortels van sla- en tarweplanten binnendringen, waarna ze in de eetbare, bovengrondse gewasdelen terechtkomen. "De afgelopen decennia waren wetenschappers van mening dat plasticdeeltjes te groot zijn om door onbeschadigd plantaardig weefsel heen te dringen. Maar dit nieuwe onderzoek stelt dit idee ter discusie." Wortelgewassen zoals wortelen, radijsjes, rapen y bladgroenten zoals sla blijken het kwetsbaarst te zijn voor vervuiling met microplásticos.

¿Cómo pueden estos elementos de plástico integrarse en su sistema de calefacción?

In de teelt worden plastic folies gebruikt, deze belanden in de landbouwgrond en breken langzaam af. In de loop van tientallen jaren komen hierdoor kleine deeltjes en het milieu terecht. 

Wat zijn micro- en nanoplásticos?

Plástico en het milieu valt langzaam uit elkaar tot kleine stukjes. Microplástico: 0.5 - 5 mm. Nanoplastics zijn dus nóg kleiner, 1000 keer zo klein als een algencel, en daardoor vaak zelfs onder een microscoop niet zichtbaar.

¿Cuáles son los microplásticos betekent voor onze gezondheid?

Op dit moment is er weinig bekend over wat micropstics met onze gezondheid doet wanneer dit ons lichaam binnenkomt, Wel weten we dat we dagelijks op verschillende manieren worden blootgesteld aan plasticen aan de chemicaliën die hieraan world toegevoegd. La Coalición de Salud Plástica no hace nada. 

 

¿Qué podemos hacer?

Se trata del efecto del plástico en la vida cotidiana. De Plastic Health Coalition no se encuentra aquí. ¿Wil je wat bijdragen aan deze onderzoeken? Dan kun je dit aquí apoyo

¿Te gusta lo que lees y quieres apoyarnos? ¡Compre un paquete o envíe nuestras pajitas ecológicas a los gerentes de restaurantes!