Knutselen conoció a rietjes van riet: maak een bijenhotel

Knutselen conoció a rietjes van riet: maak een bijenhotel

Wist je dat je ook creatief aan de slag kunt gaan met de Straw by Straw rietjes van riet? En deze blogpost willen we je graag inspireren om te knutselen met rietjes van riet en een bijenhotel te maken. Zo zorg je ervoor dat je de rietjes echt circulair inzet! Niet alleen draag je zo bij aan de biodiversiteit, maar het is ook een leuke en educatieve activiteit voor kinderen én voor jezelf of je collega's. Ontdek hoe je met een paar simplestappen een prachtig bijenhotel met rietjes van riet kunt maken en hoe dit bijdraagt ​​aan een duurzamere wereld.

¿Cómo puedo tener un bijenhotel con rietjes van riet?

Het maken van een bijenhotel met rietjes van riet is een eenvoudig proces. Hier zijn de stapen die je kunt volgen:

Paso 1: Material Verzamel

Om te beginnen heb je een aantal rietjes van riet nodig. Hebben rietjes van riet gesorterd in 2 verschillende Diametergroepen: 6-8 mm en 9-11 mm. Om rietjes te knutselen tot een bijenhotel raden we de rietjes van 6-8 mm aan. Let op: deze rietjes zijn in eerste instantie bedoeld om te gebruiken bij je drankjes, we raden aan om de rietjes ná gebruik te verzamelen en om te spoelen, zodat je er een bijenhotel mee kunt maken. Naast milieuvriendelijke rietjes heb je een frame nodig waarin je de rietjes kunt plaatsen. Dit frame kan gemaakt worden van verschillende materialen, zoals hout of bamboe. Zorg ervoor dat het frame stevig genoeg is om de rietjes te dragen.

Knutselen conoció a rietjes van riet

Paso 2: Bereid de rietjes voor

Als je de rietjes hebt verzameld, is het belangrijk om ze goed te bundelen. De rietjes zijn er in verschillende maten en Diameters, het is belangrijk dat de rietjes lang genoeg zijn zodat ze in het frame passen. Heb je onze rieten rietjes van 15 cm? Kies dan voor een frame met een hoogte van 15 cm. Heb je rieten rietjes van 20 cm? Kies dan voor een bijpassend formatat.

Het is ook belangrijk om aan de achterkant van de rietjes een gesloten uiteinde te creëren, zodat de eitjes van de bijen niet uit de rietjes kunnen vallen. Dit kan gedaan worden door de achterkant van je houten frame dicht te maken met een houten plaat, of door de rietjes aan de achterkant dicht te maken. Een houten plaat es het makkelijkst.

 

Etapa 3: Plaats de rietjes in het frame

Nu kun je de rietjes in het frame plaatsen. Zorg ervoor dat de rietjes stevig in the frame zitten y goed op hun plaats blijven. Je kunt de rietjes op verschillende manieren rangschikken, bijvoorbeeld door ze allemaal naast elkaar te plaatsen of door ze in verschillende lagen te stapelen. Het belangrijkste is dat er genoeg ruimte tussen de rietjes blijft zodat de bijen gemakkelijk toegang hebben tot hun nest.

Paso 4: cuelgue el bijenhotel op

Als het bijenhotel klaar is, kun je het ergens ophangen waar het beschermd is tegen wind en regen. Een zonnige en beschutte plek es het beste. Zorg ervoor dat het bijenhotel op een hoogte hangt waar je gemakkelijk bij kunt om de rietjes schoon te maken of te vervangen.

Naast de rietjes kun je ook andere bijenvriendelijke materialen toevoegen aan het bijenhotel. Dit kunnen stukjes hout, bamboestokjes de rietstengels zijn. Deze materialen bieden extra nestgelegenheid voor verschillende soorten bijen.

 

Waarom es een bijenhotel belangrijk?

Een bijenhotel biedt een veilige en beschermde omgeving voor wilde bijen om hun eitjes te leggen en hun larven te laten opgroeien. Wilde bijen spelen een belangrijke role in the bestuiven van planten, what esencial is voor de voortplanting y groei van veel gewassen. Door het creëren van een bijenhotel met rietjes van riet, help je bij het behoud van de bijenpopulatie y het bevorderen van de biodiversiteit.

¿Qué es er circulair aan rietjes van riet?

El uso de rietjes de riet es una alternativa ambiental para rietjes de plástico y una alternativa más resistente para rietjes de papel. Rietjes van riet groeien in de natuur. Nadat je de rietjes hebt gebruikt voor je drankjes kun je ze dus knutselen tot een bijenhotel of insectenhotel, zo zet je de rietjes circulair in!

 

En Straw by Straw ¡Kun je terecht voor rietjes van riet! Koop estas rieten rietjes a través de la tienda web de via een van deze verkooppunten: Hanos, Bidfood, Sligro y Scanwic.

 

 

¿Te gusta lo que lees y quieres apoyarnos? ¡Compre un paquete o envíe nuestras pajitas ecológicas a los gerentes de restaurantes!